Paketi

PAKETI ZDRAVJA PO NAČELIH TKM

Temelj Tradicionalne kitajske medicine je teorija Jin & Jang, ter 5 elementov.

5 elementov, 5 organov, ki se morajo med seboj podpirati ,da smo stabilni in v ravnovesju  v življenju. 24 urni bioritem ki ga TKM obravnava je moja biblija- vsake 2 uri v telesu se namreč zamenja  ritem in so izmenično aktivni naši organi. V tem času so naši organi  na višku svoje moči in jih lahko podpremo ali izčrpamo- odvisno kaj jemo, pijemo, kako čustvujemo, kaj počnemo v tistem času. Če jih podpremo smo zdravi vitalni z veliko energije, sicer pa jih izčrpavamo, se staramo in zbolimo. Ta biortiem deluje v dnevu, in tudi v letnem ciklu in našem življenjskem ciklu. Tako lahko vsak dan in vsako obdobje podpremo  naše telo in naredimo nekaj zase  ali pa si škodimo. Odločitev je naša. Znanje je tisto, ki ti daje moč – zato pouči se in postani odgovoren-na zase in si ustvari zdravo, vitalno in brezskrbno  sedanjost in prihodnost.

V tradicionalni kitajski medicini ločimo  tudi dva nastanka bolezni: pomembno je namreč ali smo se rodili bolni ali pa smo postali kasneje v našem življenju. Če smo se rodili bolni, lahko s pravilno prehrano omilimo  našo bolezen oz. jo lajšamo. Če smo zboleli kasneje – zopet vplivata dva dejavnika: notranji ali zunanji. Večinoma je vzrok prehrana: napačne kombinacije živil, preveč  hrane, preveč in preagresivne začimbe…..Premalo pitja vode- ja voda je zelo pomembna saj je naše telo sestavljeno iz 60-70% vode… sladkorji, zakisanost, zdravila, kave, čaji nam porabljajo vodo , ki jo spijemo in le ta ne pride do vseh organov v telesu. Pomembna je tudi seveda kakšno vodo pijemo in kako. Dandanes živimo v zelo stresnem okolju in prav stres ter strah sta tudi velik dejavnik za razvoj bolezni- pomagajmo telesu vsaj s pravilno prehrano, če ne moremo  čisto omiliti stresa, da ne napadamo naše telo z vseh strani.   Na razvoj bolezni vplivajo tudi čustva, okolje v katerem živimo. Tako kot lahko s hrano vplivamo na čustva, tudi čustva lahko vplivajo na našo prehrano. Lahko jemo najbolj zdrav obrok, ob pravem času…a če smo jezni, žalostni, če gledamo/beremo negativne novice se lahko ta hrana pretvori v toksično za naše telo.

Nihče ne zboli, ker bo enkrat pojedel nekaj s palmino maščobo, oz, napačno kombinacijo živil ali občasno zvečer…Zbolimo , ker te napake ponavljamo vedno znova…vse se zgodi na 7: 7 dni, 7 mesecev oz. hude težave na 7 let. Tako vam dieta npr. ki je sedaj zelo popularna : z veliko maščobami in nič OH, danes ne bo pokazala svojih negativnih učinkov na telo predvsem na preobremenjena jetra in žolč, to bo vidno čez 7 mesecev oz 7 let.

Ali jemo zavedno, vemo kaj in kdaj jemo si vzamemo čas, si naredimo obred……?

Premalo se zavedamo, da lahko s spremembo prehrane vplivamo na naše zdravje, počutje , na utrujenost, nespečnost, povišan krvni tlak, na hormonski sistem, na limfo, na imunski sitem itd.

S pravilno  prehrano  lahko rešimo veliko težav oz. lahko damo svojemu telesu podporo pri zdravljenju.

Za vas sem pripravila pakete za rešitev vaših težav, v podporo in tudi v  preventivo. Tako kot težave niso nastale čez noč tudi rešitev ne more biti čez noč- odprava težav je tudi proces , prav tako kot je bil nastanek in je potrebno določeno število srečanj, da se te težave odpravijo, omilijo. Načeloma je potrebno od 5-7 srečanj, da dosežemo željeni učinek.

Si želiš biti zdrav-a, vitalen-a, vitek-ka, si želiš dočakat kakovostno  visoko starost? Naredi nekaj zase, začni danes, prijavi se na svoj »Paket zdravja«!

(P)ostanite zdravi  in Hvala, ker ste ❤

apolonija-podpis

Apolonija Infinity of Chi

Certificirana osebna svetovalka tradicionalne kitajske medicine, II stopnja

Na svetovanje oz. na svoj Paket zdravja  se lahko naročite na:

E-mail:                         ApolonijaInfinity888@gmail.com

GSM:                                        +386 41  317 215

Spremljajte me na blogu:  ApolonijaBlog.wordpress.com

Spletni strani:                  ApolonijaInfinity.wordpress.com

FB strani:                       facebook.com/apolonija.infinity888

MyChi:                             MYchi.si